vrijdag 1 september 2017

OSKA 2017 gaat ook om OSBO-titel

Het Open schaakkampioenschap van Arnhem is begin van de avond van start gegaan. In groep A heeft het toernooi voor OSBO-spelers extra lading gekregen, doordat er tevens om de OSBO-titel gespeeld wordt. Dat gegeven lokte grootmeester Ruud Janssen en de meesters Thomas Beerdsen en Willy Hendriks naar Arnhem. Jammer was dat Sander van Eijk en Nico Zwirs zich op de openingsdag ziek moesten afmelden. Verder wordt er in dit weekend op zoveel plaatsen in Nederland geschaakt, dat de OSBO-top moest kiezen.


Toernooistart met Peter Boel-Gerben Hendriks 

Groep A
Ruud Janssen is op ELO de titelfavoriet, maar Thomas Beerdsen heeft in zijn carrière al vaak toernooien gewonnen in Arnhem en hij zal vast van plan zijn ook nu voor de titel te gaan. In de openingsronde had Ruud Janssen zijn eerste punt zonder al teveel moeite te pakken. Siegmund Kolthoff kwam in de problemen toen een centrumpion zijn stelling binnendrong. Thomas Beerdsen had het zwaar tegen Geert van Hoorn. In het eindspel leek het aanvankelijk remiseachtig, maar via slim spel wist de Apeldoorner een stuk te winnen. Toen was het verzet gebroken. Ook Willy Hendriks maakte geen fout tegen Ben van den Bergh.


Groep B
De toppers in groep B maakten in de openingsronde geen fout. Dat was in ieder geval voor de ASV-ers Nico Schoenmakers, Edwin Peters en Steven Braun. Nico klopte Ralf van den Burg. Edwin moest hard werken voor zijn punt tegen Hans Thuijls, maar uiteindelijk kwam die er en Steven Braun was een maatje te groot voor Tom Smit. Gert-Jan Fröberg, de ratingsterkste, versloeg Raymond Jacobsen. Marcel Lever deed tegen Hans Pelt ook wat van hem verwacht mocht worden. Robert Krouwel wist het Velpse talent Vadim van Kuijk van zich af te houden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten