zaterdag 2 september 2017

4e ronde: Thomas Beerdsen alleen aan kop

Het is stil in Brasserie Servontyn. 39 spelers hebben een vrije avond. De spanning is er niet minder om. Zowel in Groep A als in Groep B zijn er mooie duel aan de topborden.

De strijd ontbrand in de tweede avondronde
Groep A
Geen strijd tussen de twee koploper, want Jasper Bons heeft een bye opgenomen. Daardoor staat er vanavond voor medekoploper Thomas Beerdsen een gevecht met Willy Hendriks op het programma.
Thomas Beerdsen (l) op weg naar vierde zege

Thomas Beerdsen lijkt zichzelf weer een feestje in Arnhem beloofd te hebben. De Apeldoorner wist Willy Hendriks flink aan het denken te zetten in een stelling  die iets makkelijker speelde voor Thomas. Uiteindelijk verloor Willy het duel door tijdsoverschrijding. Ook Stefan Bekker moest  de toppers laten gaan. In tijdnood verspeelde de Veenendaler na een interessante partij een stuk tegen Jeffrey van Vliet. Ruud Janssen herstelde zich vanavond nog niet van zijn nederlaag van de derde ronde. In een moeizame strijd met Morris Merza kwam Ruud in het eindspel nog juist op remise uit. 

Groep B
Ook hier speelt van de twee toppers er maar één. Robert Krouwel nam een bye en daardoor stuit medekoploper Sasch Ottenhof op ASV-er Edwin Peters.
Edwin Peters (l) buigt voor Sascha Ottenhof

ASV-succes gaat niet komen van Edwin Peters. De ASV-er slaagde er niet in om koploper Sascha Ottenhof beentje te lichten. Na een taai duel sneuvelde Edwin. Sascha Ottenhof is daarmee alleen koploper. Robert Krouwel kreeg op de tweede plaats gezelschap van Johan Mostertman en Oscar Mercan. Oscar won het ASV-onderonsje tegen Steven Braun en Johan Mostertman klopte de Duitser Malte Lohkemper. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten