zaterdag 2 september 2017

2e ronde: Favorieten maken geen fout

De tweede ronde van het OSKA is vanmorgen om half tien van start gegaan. Door de byes zitten er 84 van de 91 spelers achter het bord. Het is de eerste ronde op de zware en ongetwijfeld spannende zaterdag.


Groep A
In groep A zijn alle ogen gericht op Sven Pronk en de ASV-ers Peter Boel en Fred Reulink. Sven treft Thomas Beerdsen. De ASV-ers staan voor de stadsderby met de Torenaren Ruud Janssen en Willy Hendriks.
Fred Reulink met wit tegen Willy Hendriks
Het OSKA staat bekend als zwaar terrein voor titelkandidaten, maar tot dusver is daar niets van te merken. Ruud Janssen had het aanvankelijk niet makkelijk tegen Peter Boel, maar toen Peter verzuimde een pion te dekken alvorens ten aanval te trekken, was het punt snel daar. Thomas Beerdsen had ook de handen vol aan Sven Pronk. De speler van Voorst tastte echter mis en kon meteen opgeven. Willy Hendriks kwam geen moment in gevaar tegen Fred Reulink. Materiaalwinst beslechtte het pleit. Stefan Bekker opende het toernooi na zijn bye met een zege op de Afghaan Zaheeruddeen Asefi. Jeffrey van Vliet klopte Jerzy Cebula in zijn eerste partij van het toernooi.


Groep B
Ook in groep B is het een belangrijke ronde voor de ASV-ers. Nico Schoenmakers (tegen Mahesh Patil) en Steven Braun (tegen Tom van 't Hoff) willen in de kopgroep blijven. De nummer 1 geplaatste Gert-Jan Fröberg stuit op jeugdspeler Kasper Bleeker en dat is ook een interessante ontmoeting.
Kasper Bleeker met wit tegen Gert-Jan Fröberg
De jeugdspelers zijn altijd gevaarlijk. Dat ondervond Gert-Jan Fröberg tegen Kasper Bleeker. De nummer 1 geplaatste Fröberg moet na dit verlies in de achtervolging. Marcel Lever maakte tegen Rommert Bakker geen fout. Steven Braun is vooralsnog de troef van ASV. Tom van 't Hoff moest voor hem buigen. Nico Schoenmakers kon het niet bolwerken tegen Mahesh Patil. Ook Robert Krouwel en Sascha Ottenhof hebben 2 uit 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten