zondag 3 september 2017

5e ronde: Sascha Ottenhof op weg naar winst in groep B

De slotdag van het OSKA 2017 zal ongetwijfeld weer veel spanning brengen. Er zijn immers drie titels en vier ratingprijzen te verdelen. 

Groep A
Jasper Bons kan vandaag zijn rol als reuzendoder verder vorm geven tegen koploper Thomas Beerdsen. Jeffrey van Vliet is ook in de achtervolging op de Apeldoorner. Om in de race te blijven, moet hij Bram van der Velden afschudden.
Jasper Bons met wit tegen Thomas Beerdsen
Jasper Bons is dit toernooi niet klein te krijgen. Ook Thomas Beerdsen had een zware dobber aan de Groesbeker, die eerst nog een remisevoorstel weigerde, maar uiteindelijk toch met een vredesvoorstel instemde. Jeffrey van Vliet profiteerde niet van deze halve misstap van de koploper. Met zwart kwam hij niet verder dan een puntendeling tegen Bram van der Velden. Thomas Beerdsen gaat met een half punt voorsprong proberen zijn tweede open Arnhemse schaaktitel te halen. Jeffrey van Vliet en Jasper Bons volgen op een half punt. In de strijd om de OSBO-titel speelt Jeffrey geen rol. Dat wordt dus een tweestrijd tussen Beerdsen en Bons. Ruud Janssen, Stefan Bekker en Bas de Boer mogen nog hopen, maar dan moet Thomas verliezen en mag Jasper niet winnen.

Groep B
Sascha Ottenhof is ook na de vijfde ronde nog zonder puntverlies. Robert Krouwel slaagde er niet in om een aanval op de koppositie te doen en al snel was het vijfde punt voor Sascha een feit. 
Sascha Ottenhof (r) tegen Robert Krouwel
De speler van De Scheve Toren kreeg nog een extra meevaller doordat de andere twee achtervolgers, Johan Mostertman en Oscar Mercan, het punt deelden. Sascha Ottenhof gaat nu met een vol punt voorsprong op genoemd duo en Mahesh Patil de slotronde in. Laatstgenoemde klopte Marcel Lever.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten