zaterdag 2 september 2017

3e ronde: Jasper Bons laat Ruud Janssen struikelen

Langzamerhand beginnen de toppers bij elkaar in de buurt te komen. Maar de titelkandidaten zullen elkaar waarschijnlijk vanavond gaan treffen. Dat gebeurt natuurlijk alleen als ze in de derde ronde geen fout maken.Groep A
Ruud Janssen stuit op Jasper Bons. Thomas Beerdsen stuit op Taylan Gülsen en Willy Hendriks moet deze ronde tegen Bram van der Velden. 
Jasper Bons (r) opgerukt naar bord 1
In de inleiding op deze ronde hadden we het over favorieten die geen fout zouden maken. Ruud Janssen deed dat wel. Ruud Janssen kwam nog wel een kwaliteit voor tegen Jasper Bons, maar een torenoffer dat de Arnhemse grootmeester speelde, werkte niet. De speler van PION profiteerde vervolgens. Thomas Beerdsen had geen moeite met Taylan Gülsen en daarmee kwam hij als tweede op drie punten. Willy Hendriks had een zware dobber aan Bram van der Velden. Na een flinke strijd eindigde het duel in remise. Jasper Bons ontloopt vanavond het topduel door een bye. Dus morgen zal hij zijn kansen op de titel levend kunnen houden.

Groep B
In deze groep vechten ook zes spelers om de koppositie. ASV-er Steven Braun was een van die strijders. Na een stevig gevecht eindigde zijn partij tegen Marcel Lever in remise. Aan kop gaan nu Robert Krouwel en Sascha Ottenhof met de maximale score. Robert Krouwel stuitte de zegereeks van de jonge Kasper Bleeker. Sascha Ottenhof duwde opponent Mahesh Patil uit de kopgroep. Namens ASV laten Oscar Mercan en Edwin Peters zich in de groep achtervolgers zien. Oscar klopte onze vast toernooideelnemer Tom Molewijk. Edwin versloeg jeugdspeler Ilan van der Zand.
Marcel Lever (l)tegen Steven Braun

Geen opmerkingen:

Een reactie posten