zondag 3 september 2017

6e ronde: Thomas Beerdsen pakt Open Arnhemse en OSBO-titel

In de slotronde staat er nog veel op het spel. Thomas Beerdsen verdedigt een half punt voorsprong. Als dat lukt, slaat hij een dubbelslag. In groep B heeft Sascha Ottenhof aan een remise genoeg voor de groepswinst. In beide groep is er een fors aantal spelers dat nog in aanmerking komt voor de ratingprijzen.

Groep ANa zijn toernooizege in 2015 is Thomas Beerdsen er voor de tweede keer in geslaagd de Open Arnhemse schaaktitel voor zich op te eisen. Na ruim anderhalf uur had de Apeldoornse schaakmeester Jeffrey van Vliet al op de knieƫn. Thomas Beerdsen kwam zo op 5,5 punt. Thomas Beerdsen pakte daarmee vanzelfsprekend ook het OSBO-kampioenschap. Stefan Bekker heeft intussen ook goede zaken gedaan. Via een winstpartij tegen Bas de Boer kwam de Veenendaler op 4,5 punt. Die score was ook genoeg om in de prijzen te vallen.
Open Arnhems en OSBO-kampioen Thomas Beerdsen


Groep B 

Er werd flink gestreden aan de topborden van deze groep. Sascha Ottenhof en Oscar Mercan streden in een mooi gevecht op het scherpst  van de snede. In alle verwikkelingen won de koploper een stuk en na nauwkeurig verdedigen tegen de koningsaanval ook de partij. Sascha Ottenhof leverde door deze zege een perfecte prestatie met zes zeges. Johan Mostertman eiste met 5 punten de tweede prijs voor zich op. In het eindspel verschalkte de Groninger Mahesh Patil. Achter dit duo kwamen Hans Uittenbogaard en Kasper Bleeker op 4,5 punt. Oscar Mercan en Steven Braun waren met 4 punten de beste ASV-ers.
Winnaar groep B: Sascha Ottenhof

Geen opmerkingen:

Een reactie posten